1 balení bezlepkových těstovin (podle zvyku a chuti) 1/2 kg uzeného masa 250 ml studené vody 1 větší cibule 50 g Hrašky (jemná, nebo pikant) větší lžíce sádla sůl pepř sušená petrželová nať
1 balení bezlepkových těstovin (podle zvyku a chuti) 1/2 kg uzeného masa 250 ml studené vody 1 větší cibule 50 g Hrašky (jemná, nebo pikant) větší lžíce sádla sůl pepř sušená petrželová nať
Těstoviny uvaříme podle návodu (nebo můžeme používat vývar z uzeného masa).
Hrašku smícháme s vodou a na mírném ohni vaříme 20 minut na bešamel. Je nutné dobu dodržet, aby Hraška ztratila svou charakteristickou hrachovou chuť a vůni.
Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle do zlatova. Maso pokrájíme na kostičky.
Ve větší míse smícháme těstoviny, maso, cibulku a hraškový bešamel. Dosolíme, dopepříme a dokořeníme podle své chuti.
Dáme do pekáče, nebo zapékací mísy, a pečeme na 180 st. do zlatova (cca 1/2 -1 hodinu, záleží, jak je vysoká vrstva těstovin, nebo jak kdo má rád křupavé).