Infolinka 541 212 450

Kořeněné bulky z italského těsta bez lepku a vajec

INGREDIENCE

375 g bezlepkové hladké mouky (Schar Bread nebo Jizerka) + na podsypání 330 ml vlažného mléka 1 polévková lžíce olivového oleje + na potření bulek a vymazání formiček 1 polévková lžíce psylia rozpuštěná ve 2 lžících vlažné vody 2 kávové lžičky sušeného droždí Dr. Oetker 1 kávová lžička vinného kamene 1 kávová lžička krupicového cukru koření: 1,5 kávové lžičky soli (může být i mořská) 1 kávová lžička fenyklu 1 kávová lžička sezamu 1 kávová lžička římského kmínu nebo kmínu 1 kávová lžička koriandru



POSTUP

Exotická chuť, která nezklame Vaše chuťové buňky!

Všechna semínka spolu se solí podrťte v hmoždíři nebo nahrubo semelte v robotu a dejte stranou.

V misce smíchejte mléko, droždí a cukr. Nechte na teplém místě vzejít kvásek, až se na povrchu objeví bubliny.

Z mouky, soli, oleje, vzešlého kvásku a rozpuštěného psylia vypracujte v zadělávací míse hladké, raději trochu řidší těsto a přidejte cca 1/2 směsi semínek se solí. Pokud by se při tom těsto lepilo, přidejte ještě trochu mouky. Vraťte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem (mělo by to trvat cca 30 - 40 minut). Mezitím zahřejte troubu na 180 °C a vymažte olivovým olejem 12 mufinových formiček .

Těsto rozdělte na 12 dílů a vyválejte na pomoučeném vále kuličky, které vložte do mufinových formiček, potřete olivovým olejem a posypte zbytkem semínkové směsi. Pečte 20 - 25 minut do světle hnědé kůrky.

TIP: Pokud směs semínek opražíte před použitím na pánvi, zintenzivní se jejich chuť (v teple dojde k uvolnění silic).

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 20 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie