Infolinka 541 212 450

Kynuté koláčky s mákem - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

210 g Schär B 140 ml teplé vody (nebo sójového mléka) 110 g rýžové mouky 1 vajíčko L 40 g cukru 3 lžíce rozehřátého kokosového oleje 1 lžička prášku do pečiva citrónová kůra špetka růžové soli Kvásek: 4 lžíce teplé vody 1 lžička cukru 1 lžička rýžové mouky 5 g sušeného droždí (nebo 1/2 čerstého) Na teplém místě nechat nabublat (asi tak 10 minut) Náplň: 100 g mletého máku 1 polévková lžíce cukru štáva z 1/2 citrónu trošku rumu mandle 5 lžic švestkových povidel trochu vody (nebo sójového mléka) Povařit 10 minut



POSTUP

Vypracujeme kynuté těsto a necháme odpočívat 20 minut. Vyklopíme na desku a porášíme větší špetkou Schär B. Mouku zapracujeme z lehka tak, aby se s těstem dalo pracovat a nelepilo se na ruce.

Vyválíme na 4 mm a vykrajujeme kolečka. Pokládáme na pečící papír, lžičkou naneseme makovou směs se špetkou mandliček či povidla.

Necháme nakynout, než se rozehřeje trouba (15 minut), potřeme okraje peroutkou kokosovým tukem nebo (žloutkem).

Pekla jsem na 160 °C vzduchem 18 minut. Do zlatavého okraje. Z tohoto množství je 24 koláčků.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie