úvod Proalergiky.cz > Magazín pro alergiky > Alergie na potraviny

Alergie na potraviny

Vložte svůj článek

Vybrat články na téma:  

Pudingy bez lepku a proč je důležité zdravé stravování!
Pudingy bez lepku a proč je důležité zdravé stravování!

V dnešní době, kdy stále přibývá alergií a ekzémů, a to nejen u dětí, bychom měli více přemýšlet o tom, co jíme a co tělu každý den dopřáváme. Na...

Příkrmy bez mléka pro kojence s alergií na mléčné bílkoviny
Příkrmy bez mléka pro kojence s alergií na mléčné bílkoviny

Jak se může stravovat kojenec s alergií na mléko? Musí kojící maminka držet nějakou dietu? Z jakého mléka se dají dělat příkrmy?

Pohanka – bezlepková plodina s vysokou výživovou hodnotou
Pohanka – bezlepková plodina s vysokou výživovou hodnotou

Pohanka je další z plodin, která si v našem jídelníčku znovu postupně získává své místo. Spolu s amarantem a quinoou je na základě svého složení a...

Vyhodnocení soutěže o nejlepší recept na dort nebo zákusek bez lepku, mléka, vajec
Vyhodnocení soutěže o nejlepší recept na dort nebo zákusek bez lepku, mléka, vajec

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili naši soutěže. Zde jsou výsledky.

Problémy po jídle: Alergie, nebo intolerance?
Problémy po jídle: Alergie, nebo intolerance?

Žijeme ve špatné době, říkají mi někteří pacienti. Nemají na sebe čas, jedí, co jim přijde pod ruku, a výsledkem jsou mnohé zdravotní i psychické...

Soutěž o nejlepší dort či zákusek bez lepku, mléka a vajec
Soutěž o nejlepší dort či zákusek bez lepku, mléka a vajec

Máte zkušenosti s pečením pro celiaky či alegiky na lepek? Umíte péct bez vajec nebo mléka? V tom případě si pojďte spolu s námi zpříjemnit...

Víkendový kurz bezlepkového vaření na Vysočině
Víkendový kurz bezlepkového vaření na Vysočině

Naše jihočeská spolupracovnice a zkušená lektorka vaření bez lepku Radka Vrzalová se chystá na výjezdní intenzivní kulinářský kurz, který se...

Pudink bez laktózy, případně úplně bez mléka? Dá se uvařit i koupit hotový
Pudink bez laktózy, případně úplně bez mléka? Dá se uvařit i koupit hotový

Běžné mléčné pudinky samozřejmě nejsou pro lidi s intolerancí laktózy nebo dokonce alergií na mléko absolutně vhodné. Milovníci zahuštěných...

Recenze: Ovesná smetana Oatly
Recenze: Ovesná smetana Oatly

Klasická smetana je součástí velkého množství receptů, ale bohužel ne každý ji může jíst. Náhražek už naštěstí existuje mnoho. Tentokrát jsme si...

Bezlepkářka Petra Ménová: V kuchyni je to trochu jako v laboratoři
Bezlepkářka Petra Ménová: V kuchyni je to trochu jako v laboratoři

Rozhovor s vítězkou jarní soutěže o nejlepší recept na bezlepkový chleba. Jakou dietu musí dodržovat a proč? A jak to umí v kuchyni?

Vyhodnocení soutěže o nejlepší recept na bezlepkový chléb
Vyhodnocení soutěže o nejlepší recept na bezlepkový chléb

Čtyřčlenná porota důkladně prošla všechny soutěžní recepty. Největší důraz přitom kladla na originalitu a nápaditost receptů, ale nezapomínala ani...

Alergeny v potravinách: Jak zjistit, který vám vadí
Alergeny v potravinách: Jak zjistit, který vám vadí

Nežádoucí reakce po konzumaci potravin jsou zcela běžný jev. A potravinová alergie přitom nemusí být jediným vysvětlením. V mnoha případech je však...