Postup přípravy
Korpus: Cukr s vejce šleháme v hrnci a zahříváme nad plamenem cca na 40 °C (příjemně teplá hmota). Pak přilijeme vlažnou vodu. Šleháme do tuha - hmota bude mít světlou barvu, metličky zanechávají stopu, a objem je cca 2 - 3 krátvětší.
Ručně metličkou (nebo čistou rukou) zamícháme prosátou mouku s kakaem. Nakonec zamícháme olej a ihned plníme formu na dort. Pečeme při 180 - 200 °C asi 45 - 60 min (až je špejle suchá ).
Po vychladnutí 2x rozkrojíme, a plníme marmeládou a krémem.
Krém:
V mléce rozmícháme pudinkový prášek, přivedeme k varu a uvaříme. Do uvařené hmoty zamícháme vanilkový cukr, cukr dle vlastního uvážení. Necháme vychladnout. V hrnci vyšleháme změklé máslo a přidáváme pudink. Pokud jsme pudink neosladili, můžeme osladit nyní. (pakliže hmota zkrupičkovatí, stačí nahřát nad plamenem za stálého šlehání a vyšlehat do hladka).
Můžeme obarvit kakaem, barvivem, skořicí atd.
Povrch dortu můžeme ozdobit krémem nebo potáhnout marcipánem. Marcipán jsem koupila.