Postup přípravy
Formu na dort vymažeme tukem a vysypeme bezlepkovou moukou. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Korpus: Celá vejce ušleháme se 3 lžícemi horké vody, vmícháme citronovou nebo pomerančovou šťávu, cukr a sůl. Mixérem vymícháme dohladka. Do této hmoty postupně přisypáváme mouky s práškem do pečiva a opatrně ručně promícháme. Těsto vlijeme do formy, uhladíme a vložíme do trouby, kterou zmírníme na 175 stupňů a pečeme cca 30 - 35 minut. Vyzkoušejte špejlí. Necháme vychladnout na mřížce.
Vychladlý korpus rozkrojíme a pomažeme hojně meruňkovou marmeládou nebo džemem. Rozválíme 200 g marcipánu do kruhu a položíme na namazanou stranu korpusu. Pomažeme marmeládou nebo džemem druhou část korpusu a přiklopíme namazanou částí na marcipán. Povrch dortu lehce pokapu pár lžícemi šťávy z kompotu.
Zdobení: Broskve pokrájíme na kousky a hojně poklademe na povrch dortu. Ze zbylé kompotové šťávy a sáčku dortové želatiny uděláme želé, necháme malinko vychladnout a nalijeme na broskve. Necháme v lednici ztuhnout.