Postup přípravy
Předehřejeme si troubu na 175 °C.
Smícháme všechny sypké suroviny a pořádně promícháme. Poté přidáme vlhké suroviny. Promícháme, aby těsto bylo bez hrudek a vylijeme ho na plech.
Plech/dortovou formu si buď vymažeme olejem nebo vložíme pečící papír. Já pro jistotu vymazaný plech ještě vysypala kukuřičnou polohrubou moukou.
Pečeme při 175 °C 20 - 40 minut - podle hloubky formy. Zkoušíme, zda se lepí na špejli. Pakliže nelepí, máme hotovo.
Chuť připomíná trochu hořkou čokoládu (při 3/4 hrnku kakaa). Buchta je velmi jemná, křehká, ne moc sladká (jak by se na první pohled zdálo), vlhká, vláčná. Vydrží mít perfektní chuť tři dny (víc mi ten plech nevydržel :D).