Postup přípravy
Korpus: Náhradu vajec vyšlehám se 100 % pomerančovou šťávou, zašleháme cukr, mandlovou smetanu, 1 - 2 lžíce pomerančové šťávy a hroznový ocet. Pak přišlehám mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu a nakonec slunečnicový olej.
Vyšleháme, nandáme do košíčků a pečeme cca 20 -30 min. při 160 stupních.
Krém: Mandlové mléko, mouku a smetanu povaříme cca 2 minuty. Měla by vzniknout hustší kaše, kterou necháme vychladnout. Pak roztavíme cca 50 g bílé čokolády, necháme prochladnout a vymixujeme se změklým Alsanem. Dosladíme, přidáme citrónovou kůru a šťávu a nakonec spojíme s vychladlou rýžovou kaší (tu ještě před tím rozšleháme). Vymixujeme dohladka.