Postup přípravy
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Vymažeme si formu na bábovku Alsanem nebo Stellou.
Těsto: Nad vodní lázní rozpustíme tuk a čokoládu. Necháme zchladnout. Do větší misy dáme kokosovou, kaštanovou a samokypřící mouku, tapiokový škrob, pudinkový prášek a prosáté kakao. Přidáme sůl, sodu a kardamon. Pak přidáme třtinový cukr, vanilkový extrakt a mandlové mléko. Přidáme také zchladlý tuk s čokoládou a celé promícháme. V mixéru nebo vidličkou rozmixujeme půlku avokáda a přidáme do těsta. Podle konzistence přidáme ještě trochu mandlového mléka. Nakonec přidáme hrst čokoládových peciček a nalijeme do formy. Pečeme cca 25 - 30 minut, vyzkoušejte špejlí. Necháme vychladnout asi 20 minut ve formě, pak opatrně vyklopíme a asi hodinu necháme chladnout na mřížce. Bábovka šla krásně vyklopit.
Poleva: 50 - 60 ml kokosového mléka rozehřejeme (nevaříme) v kastrůlku, přidáme 120 g nalámané čokolády a necháme rozpustit. Mícháme do hladka. Necháme chvilku chladnout a pak polijeme vychladlou bábovku. Bábovku posypeme barevným sypaním.
Poznamka: Do těsta lze přidat i pár lžic uvařené rozpustné kávy. Take můžeme místo mandlového mléka použít kokosové nebo rýžové. Jen dejte pozor na tučnost kokosového mléka, může to ovlivnit pak chuť bábovky.