Náročnost
jednoduchý
Čas přípravy
40 minut
Ingredience
bezlepkové ovesné vločky (lze i pohankové)
med, agávový sirup nebo cokoliv, co sladí
(dávám kombinaci medu a agávového sirupu)
sušené ovoce dle chuti
(brusinky, banány, jablka atd.),
ideálně proslazené jablečnou šťávou nebo
třtinovým cukrem
rozinky
kokos nebo oříšky dle chuti
semínka chia, lněná dle chuti
pohankové, jáhlové či amarantové pukance dle chuti
čokoláda (používám hořkou, slazenou stévií) dle chuti
Postup přípravy
Bezlepkové ovesné vločky promícháte se sladidlem med, agávový sirup nebo cokoliv, co sladí) a dáte do trouby vyhřáté na 150 stupňů na 30 minut (každých 10 minut promíchejte).
Vychladlé smíchejte s tím, co máte rádi - sušené ovoce, rozinky, čokoláda, pohankové, jáhlové nebo amarantové pukance, chia nebo jakákoliv jiná semínka. Dobré jsou i nasucho opražené oříšky a kokos.