Postup přípravy
Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po vychladnutí dáme odpočinout do lednice.
Piškot: vyšlehat sníh z nálevu cizrny, do které přidáme ocet. a postupně zašleháme cukr, 2 lžíce rozpuštěného oleje (NE teplého!) a OPATRNĚ promíchat se sněhem.
Mouku smíchat s práškem do pečiva a sodou. Opatrně vmícháme do sněhu.
Směs nalijeme do formy (měla jsem menší dort.formu) vyloženou peč.papírem lehce pomazaným olejem. Pečeme 180stupňů cca 20-25min (pozor!! dle trouby!!, nepřepéct, nebo ztvrdne).
Korpus necháme odpočinout, vyndáme, až vychladne tak nařežeme (3 díly). Potřeme krémem.
Poleva: Svaříme v kastrůlku vodu s cukrem, cca 3min.vařit.odstavit.přidáme kakao a pořádně promíchat (přidávala jsem i tahini krém, zjemnil tu sladkou chuť). V jiné misce rozpustíme tuhou část kokos.mléka+trocha tekutiny, do tohoto nasypeme agar-agar, jakmile se agar rozpustí ihned lijeme do kakaové hmoty.Celé promíchat a počkat až bude mít ideální hustotu a teplotu 20-25stupňů. Nalijeme na dort. Zdobíme. Dort vložíme do lednice.