Postup přípravy
Korpus: Alsan S ( zelený) rozehřejeme spolu a čokoládou a necháme trochu vychladnout. V míse vyšleháme 3 bílky se 75 g cukru krupice. V jiné míse smícháme 1 celé vejce, 3 žloutky, 25 g cukru do pěny a pak přidáme kakao. Zašleháme dohladka. Poté střídavě přiléváme vychladlý tuk s čokoládou a Doves Farm samokypřící. Ještě přidáme mleté mandle a nakonec vmícháme ušlehané bílky. Pečeme pozvolna na cca 170 stupňů, před koncem zvýšíme na 185 °C.
Krém: 100 g mandlové smetany na vaření Ecomi l+ 50 ml (ano, vážíme i odměříme) dáme do kastrolku, přidáme agávový nebo javorový sirup a takřka přivedeme k varu a zalijeme tím nalámanou čokoládu na vaření (Lidl). Mícháme až se čokoláda rozpustí. Pak do vychladnutí čas od času promícháme, aby se neudělal škraloup. Vyšleháme a do této čokoládové směsi přidáme změklý Alsan (ne rozpuštěný, jen nechaný při pokojové teplotě, dáváme pozor, aby čokoládová směs nebyla ještě příliš horká). Krém je ze začátku trochu řídký. Dáme jej na cca 30 minut do lednice, aby tam zhoustnul.
Korpus rozkrojíme, potřeme bohatě krémem, pomažeme i boky a povrch. Opět vložíme do lednice, aby krém trochu zatuhnul. Marcipán vyválíme a potáhneme jím dort.
Poleva:Ohřejeme tuhou část kokosového mléka, zalijeme jí nalámanou čokoládu, promícháme do úplného rozpuštění, polijeme dort a uhladíme. Vložíme do lednice.