Postup přípravy
Jáhlový dezert (obsahuje např. kokos a rozinky) vyrobíme dle návodu na obale. Rozmícháme prášek v rostlinném nápoji (já měla kokosové mléko), chvíli povaříme a vypneme. Nalijeme do skleničky a nechat stát.
Na tuto vrstvu poklademe čerstvé, zavařené či rozpuštěné mražené ovoce. Můžeme ho osladit. Já nesladila, protože byl hodně sladký pudinkový krém.
Pudinkový krém: Smetanu nalijeme do hrnce s vanilkou a cukrem a zahřejeme. Ve vodě rozpustíme škrob a vlijeme ke smetaně. Provaříme do zhoustnutí pudinku a nakonec bez vaření rozpustíme tuk. Nalijeme na ovoce a necháme vystydnout.
Ještě lepší by byla varianta ovoce svařit s agarem, aby to drželo a udělalo vrstvu. Já to neudělala a při lití pudinku se mi vrstvy trochu promíchaly. Ale nakonec to bylo na efekt krásné :-).
Na závěr ušleháme rýžovou šlehačku a navrstvíme na poháry. Posypeme kakaem, ozdobíme a dáme vychladit.