Postup přípravy
Nejprve si namočíme chia semínka do 60 ml vody. Po 15 minutách přidáme psylium a vanilkový extrakt. Troubu si předehřejeme na 185 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.
Těsto: V jedné míse smícháme teffovou mouku, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu a kakao. V jiné míse vyšleháme kokosový tuk s cukrem a agávou. Pak střídavě přidáváme sypké suroviny s chia vodou. Ručně pečlivě vytvoříme vláčné těsto, které buď podsypeme teffovou moukou nebo mezi 2 potr .fóliemi rozválíme na cca 1/2 cm tlusté těsto. Vykrojíme kolečka a poklademe na plech. Vložíme do trouby, ztlumíme troubu na 175 stupňů a pečeme asi 8 - 10 minut. Necháme vychladnout.
Náplň: Z mandlového mléka a pudinkového prášku (pokud máme kakaové máslo, tak přidáme 1 kolečko) uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. V jiné nádobě vymícháme Alsan s cukry do pěny. Vychladlý pudink řádně rozmixujeme a po lžící ho přidáváme do Alsanu. Není potřeba dát do Alsanu úplně všechen rozmixovaný pudink, sledujeme správnou hustotu, aby krém nebyl příliš řídký.
Poznámka: Na tento recept se mi osvědčilo kakao Alnatura, které není úplně odtučnené