Postup přípravy
Rýži uvaříme do úplného vyvaření vody, žz vznikne taková lepivá hmota. Necháme vychladnout, pak vyklopíme na vál a přidáme mouku a škrob. Kdo můžete vejce, tak přidejte jedno. Já jsem vejce nahradila 2 lžícemi slunečnicového oleje. Vše řádně smíchejte a udělejtte váleček. Pokud by těsto nějak moc lepilo, klidně přidejte trochu mouky. Z válečku odkrajujte kousky asi 3 cm široké, na pomoučněném vále z nich udělejte placičky, do kterých zabalíte ovoce dle vaší chuti :). Vytvarujte knedlík (šlo to výborně, až mě to překvapilo). Hotový knedlík obalte ještě řred vložením do vroucí osolené vody v rýžové mouce a dejte asi na 8 minut vařit. Délka varu se odvíji od síly těsta, kterým jste knedlík obalili, ale maximálně bych jej nechala vařit nejdéle 10 min. No a pak už jen servírovat na talířis tím, co má kdo rád a hlavně, co jeho zažívání snese :). Já udělala borůvkovou omáčku a osladila rýžovým sirupem.
Jsem přesvědčena, ze budou dobré i na slano, tzn. plněné masovou směsí, posypané smaženou cibulkou, se zelím nebo špenátem.....nápadům se meze nekladou..:):)
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥PŘEJI VŠEM DOBROU CHUŤ♥♥♥♥♥♥♥♥♥