Postup přípravy
Z Jizerky, Alsanu, cukru a špetky muškátového oříšku uděláme drobenku, kterou natlačíme na dno kulaté formy cca 18 cm. Dáme do lednice.
Rozehřejeme sójovou smetanu a vložíme do ní nalámanou čokoládu a rum a pečlivě mícháním rozpustíme. Vlijeme na připravenou drobenku a vložíme do mrazničky.
Uděláme karamelovou vrstvu - tyčovým mixérem rozmixujeme silken tofu, cukr, sůl, karamelový pudinkový prášek a pár lžic sójové smetany Provamel. Navrstvíme na čokoládovou vrstvu a vložíme do trouby na 170 stupnů na cca 20 - 25 minut. Necháme vychladnout.
Polovychladlý dort potřeme ušlehanou kokosovou šlehačkou - vyšleháme 4 lžíce tuhého obsahu vychlazeného kokosového mléka. Můžeme jemně osladit.
Celý dezert dobře vychladíme.