Postup přípravy
Nejprve si rozehřejeme troubu na 175 stupňů. Do dortové formy (20 cm) dáme buď pečící papír, nebo vymažeme tukem.
Korpus: Do hrnku (250 ml) postupně dáváme lžíci kastanové mouky, lžíci kokosové mouky, lžíci vanilkového pudinkového prášku a hrnek doplníme samokypřící moukou Doves farm. Vysypeme do mísy. Přidáme 1/2 hrnku kokosu, jedlou sodu, sůl, vanilkový extrakt, třtinový cukr, agávový sirup, jablečný ocet, rozpuštěný tuk a nejprve půl hrnku vody a případně podle hustoty dolijeme zbytek. Nakonec přidáme nastrouhané jablko. Vše promícháme a vložíme do formy cca 20 cm. Pečeme při 175 stupních cca 20 - 30 minut. Nechme trochu vychladnout.
Náplň: Půlku třešňového kompotu vylijeme do kastrůlku, přidáme lžíci pudinkového prášku a za stálého míchání přivedeme k varu, snížíme plamen a vaříme asi 2 min. Necháme vychladnout. Mezitím ušleháme rýžovou šlehačku se 2 ztužovačemi šlehačky.
Do středu vychladlého korpusu naskládáme třešňový pudink a okolo dozdobíme rýžovou šlehačkou.
Lze udělat z dvojnásobného množství a budeme mít velký dort.