Postup přípravy
Nejprve uděláme krém: Z mléka, cukru a pudinku uvaříme krém. Necháme vychladnout. Vyšleháme smetanu a zamícháme ji do vychladlého krému. Když nebudete moci vyšlehat tak malé množství smetany, vyšlehejte 100 ml a část si dejte do kafe a zbytek zašlehejte do pudinku. Pokud budeme dělat krém bez mléka, uvaříme krém z rostlinného mléka, cukru a ze Zlatého klasu. Necháme vychladnout a pak rozšleháme na hladký krém.
Troubu rozehřejeme na 190 stupňů, vyložíme plech na muffiny papírovými košíčky.
Na mírném plameni rozpustíme máslo/ tuk a necháme vychladnout. Vychladlé máslo/ tuk přelijeme do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr a šleháme do pěny. Pak přidáme postupně vejce, vanilkový extrakt, sůl. Pak přidáme opatrně mouku, škrob, prášek do pečiva a mléko (rostlinné mléko). Těsto dáme do košíčků a vložíme do trouby. Tu pak zmírníme na 170 stupňů a pečeme 15 - 20 minut.
Cupcakes po vyndání z trouby necháme asi 5 minut chladnout v plechu a pak je vyndáme na mřížku vychladnout úplně. Krém vložíme do zdobícího sáčku s kovovým zdobítkem a zapíchneme hluboko do cupcakes a naplníme. Pokud Vám to nepůjde, malou čajovou lžičkou (co nejmenší) cupcakes jednoduše vydlabejte a naplňte.
Na polevu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a kousek Omegy na polevy. Dělala jsem od oka. Nejprve zcela rozpustíme čokoládu a pak přidáme tuk. Aby poleva nebyla moc řídká, ani moc hustá. Vychladlé a naplněné cupcakes ponoříme do polevy a necháme zatuhnout.