úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čokoládová bábovka - bez lepku, mléka, vajec

Čokoládová bábovka - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Těsto (do malé bábovkov formy nebo případně srnčího hřbetu):
200 - 250 ml mandlového mléka
1/2 krásně zralého avokáda
hrst čokoládových peciček (zdravá výživa nebo Kaufland)
5 - 6 lžic třtinového cukru
55 g rozpuštěného Alsanu nebo Stelly
45 g čokolády bez mléka (já použila 52 % z Lidlu)
3 lžíce kakaa
2 - 3 lžíce doves farm samokypřící
2 lžíce kaštanové mouky
2 lžíce tapiokového škrobu (maniokový škrob)
1 lžíce kokosové mouky
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
1 lžička sody
1/4 lžičky soli
vanilkový extrakt
špetka kardamonu

Na polevu a zdobení:
120 g čokolády bez mléka
50 - 60 ml kokosového mléka
barevné zdobení
Postup přípravy:

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Vymažeme si formu na bábovku Alsanem nebo Stellou.

Těsto: Nad vodní lázní rozpustíme tuk a čokoládu. Necháme zchladnout. Do větší misy dáme kokosovou, kaštanovou a samokypřící mouku, tapiokový škrob, pudinkový prášek a prosáté kakao. Přidáme sůl, sodu a kardamon. Pak přidáme třtinový cukr, vanilkový extrakt a mandlové mléko. Přidáme také zchladlý tuk s čokoládou a celé promícháme. V mixéru nebo vidličkou rozmixujeme půlku avokáda a přidáme do těsta. Podle konzistence přidáme ještě trochu mandlového mléka. Nakonec přidáme hrst čokoládových peciček a nalijeme do formy. Pečeme cca 25 - 30 minut, vyzkoušejte špejlí. Necháme vychladnout asi 20 minut ve formě, pak opatrně vyklopíme a asi hodinu necháme chladnout na mřížce. Bábovka šla krásně vyklopit.

Poleva: 50 - 60 ml kokosového mléka rozehřejeme (nevaříme) v kastrůlku, přidáme 120 g nalámané čokolády a necháme rozpustit. Mícháme do hladka. Necháme chvilku chladnout a pak polijeme vychladlou bábovku. Bábovku posypeme barevným sypaním. 

Poznamka: Do těsta lze přidat i pár lžic uvařené rozpustné kávy. Take můžeme místo mandlového mléka použít kokosové nebo rýžové. Jen dejte pozor na tučnost kokosového mléka, může to ovlivnit pak chuť bábovky. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte