úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jáhlový dezert s malinami a vanilkovým pudinkovým krémem - bez lepku, mléka, vajec

Jáhlový dezert s malinami a vanilkovým pudinkovým krémem - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Dezerty
Jáhly
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Spodek:
250 ml kokosového mléka (já měla ze sušeného základu)
100 g Jáhlové směsi na dezerty Country Life
mražené nebo čerstvé maliny (příp. jakékoliv jiné ovoce, které máte rádi a můžete ho :-))

Pudinkový krém:
100 ml sojové smetany Provamel
30 ml vody
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu (Gustin)
1 lžička Stelly či jiného rostlinného tuku (kdo může máslo, tak také lze použít)
1/2 lžičky vanilkového prášku Sonetor

Vršek: 1 balení rýžové šlehačky
Postup přípravy:

Jáhlový dezert (obsahuje např. kokos a rozinky) vyrobíme dle návodu na obale. Rozmícháme prášek v rostlinném nápoji (já měla kokosové mléko), chvíli povaříme a vypneme. Nalijeme do skleničky a nechat stát.

Na tuto vrstvu poklademe čerstvé, zavařené či rozpuštěné mražené ovoce. Můžeme ho osladit. Já nesladila, protože byl hodně sladký pudinkový krém.

Pudinkový krém: Smetanu nalijeme do hrnce s vanilkou a cukrem a zahřejeme. Ve vodě rozpustíme škrob a vlijeme ke smetaně. Provaříme do zhoustnutí pudinku a nakonec bez vaření rozpustíme tuk. Nalijeme na ovoce a necháme vystydnout.

Ještě lepší by byla varianta ovoce svařit s agarem, aby to drželo a udělalo vrstvu. Já to neudělala a při lití pudinku se mi vrstvy trochu promíchaly. Ale nakonec to bylo na efekt krásné :-).

Na závěr ušleháme rýžovou šlehačku a navrstvíme na poháry. Posypeme kakaem, ozdobíme a dáme vychladit.

Autor: pavlinasanickou

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte