úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční sekaná s bulgurem

Velikonoční sekaná s bulgurem

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Mleté maso
S masem
Velikonoční recepty
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 700 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
200 g anglické slaniny
4 vejce
100 g bulguru
vývar (na 100 g bulguru asi 300 ml)
cibule
česnek
sůl
pepř
majoránka
čerstvá petrželka
olivový olej
Postup přípravy:

Bulgur zalijeme horkým vývarem, přidáme petrželku a necháme asi 20 min stát, dokud se všechna tekutina nevsákne.

Mezitím si připravíme masovou směs. Namleté maso smícháme se 2 vejci, okořeníme solí, pepřem, majoránkou, česnekem, přidáme na co nejmenší kostičky nakrájenou anglickou slaninu.

Do bulguru přidáme zbylá dvě vejce, ochutíme stejným kořením jako maso a cibulkou osmaženou na olivovém oleji.

Připravíme si nádobu, ve které chceme sekanou péci – pekáček, formu na srnční hřbet, bábovkovou formu, zapékací mísu apod. Dospodu dáme první vrstvu masové směsi, na ni bulgurovou atd.

Uhladíme povrch a dáme do trouby, kde pečeme zhruba při 180 – 200 °C asi 1 hodinu, resp. do té doby, než je sekaná dobře propečená (zjistíme klasickou zkouškou za pomocí špejle – sekaná by neměla lepit) a má zlatovo - hnědou barvu na povrchu.

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte