Infolinka 541 212 450

Bezlepková tvarohová štola

INGREDIENCE

370 g zlaté Jizerky 250 g tvarohu (v kelímku, nejlépe tučný) 150 g rozpuštěného másla 125 g cukru krupice 2 vejce 1,5 prášku do pečiva 1 vanilkový cukr oříšky (já dávám jen mandle) rozinky (nedávám:)) kandované ovoce



POSTUP

Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme do misky. Přidáme cukr, vanilkový cukr, máslo, vejce a tvaroh. Promixujeme. Těsto dáme na pomoučněný vál, přidáme rozinky, oříšky, kandované ovoce a propracujeme v hladké těsto. Vyválíme obdélník (válím pod sáčkem, nic se nelepí) o tloušťce 3 cm. Pak přeložíme delšími okraji k sobě, aby se ve středu dotýkaly. Poté přehneme obdélnou stranou na polovinu.

Pečeme na pečícím papíru na 180 stupňů 35 - 45 minut.

Po upečení ihned potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

2.9x
(Hodnotilo 89 lidí)

Kategorie