Infolinka 541 212 450

Bezlepkové linecké košíčky s džemem a sametovým čokoládovým krémem bez laktózy

INGREDIENCE

Linecké těsto na košíčky: 200 g Jizerky 125 g bezlaktózového másla (Globus nebo Interspar) nebo Alsanu/Stelly 75 g moučkového cukru 50 g Schär patisseria (Mix C) 1 vejce citrónová kůra z 1 citrónu a trošku sušené pomerančové kůry (Vitana) trochu pikantní marmelády, která se hodí k hořké čokoládě - malinová, pomerančová, švestková povidla Krém: 150 g čokolády bez mléka(60 % z Lidlu) 120 g bezlaktózové smetany ke šlehání (36 %) 25 g bezlaktózového másla nebo čistého kokosového tuku 1 lžíce cukru krupice



POSTUP

Těsto: Změklé máslo, cukr, mouky, citronovou a pomerančovou kůru a vejce smícháme a uděláme linecké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe přes noc uležet. 

Rozehřejeme troubu na 170 stupňů. Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme, vykrojíme kolecka (třeba skleničkou od přesnídávky) a vtlačíme na plech na minicupcakes (minimufinky). Pečeme 8 - 10 minut. 

Krém: Do větší misky dáme nalámanou čokoládu a zalijeme ji ohřátou smetanou ke šlehání s krupicovým cukrem  (nevařit, jen dobře prohřát). Metličkou pečlivě promícháme do úplného rozpuštění čokolády. Pak přidáme změklé máslo a stále mícháme tak, aby krém měl sametovou konzistenci. Mícháme průběžně (nepřežeňte to, stačí míchat pozvolna) ručně metličkou až do úplného vychladnutí. Jakmile je krém úplně vystydlý, dáme jej do potravinářského sáčku (pokud máme zdobítko, tak i se zdobítkem) a dáme na asi 15 - 30 minut do lednice. 

Vychladlé košíčky vyndáme z plechu (jde to dobře) a naplníme je trochou pikantní marmelády a nakonec dozdobíme čokoládovým krémem. Uchováváme v lednici. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie