Infolinka 541 212 450

Bezlepkový Gâteau aux blancs d´oeufs - dort z bílků

INGREDIENCE

6 bílků 40 g mouky (Jizerka) 50 g Solamylu 200 g moučkového cukru 100 g másla kokos (dle chuti, já dávám cca 2 hrsti) špetka soli do bílků na ozdobu čokoláda, horké ovoce, šlehačka



POSTUP

Troubu předehřejeme na 180 st. Rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Z chladných bílků vyšleháme tuhý sníh, do něj zašleháme cukr, mouku, Solamyl, kokos a na konec máslo. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme cca 25 minut, až korpus zezlátne. Dort je vynikající, jemný, vláčný. Jeho chuť nejlépe vynikne, když se podává chlazený se šlehačkou, horkým nebo čerstvým ovocem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie