Infolinka 541 212 450

Bezlepkový jablečný koláč

INGREDIENCE

Těsto: 200 g Jizerky 90 g studené, pokrájené Hery 60 g cukru špetka soli 1 vejce pečící papír a tuk na formu Náplň: 5 - 6 kyselejších jablek 125 g zakysané smetany 100 g cukru 2 vejce 3 lžíce namletých oříšků 1 lžička skořice



POSTUP

Na vále zpracujeme těsto (při potřebě trošku mouky přisypeme) a dáme ho na hodinu do ledničky. Pak ho na pomoučeném vále vyválíme a vyložíme jím pečící formu, do které jsme na dno ustřihli pečící papír a stěny jsme potřeli olejem. Dno posypeme 2 lžícema oříšků a poklademe jablky (na čtvrtky).

Vejce utřeme s cukrem do pěny, vmícháme smetanu, skořici a přidáme zbylé oříšky. Hmotu dáme na jablka.

Pečeme v troubě při 175°C (horkovzdušná) 50 min. Po vypnutí necháme v troubě ještě 10 min.

Dortovou formu otevřeme až po vychladnutí, aby se nám koláč nepolámal.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

3.4x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie