Infolinka 541 212 450

Bezlepkový koláč z listového těsta

INGREDIENCE

základní linecké bezlepkové těsto (1 kelímek pomazánkového másla vhodného pro bezlepkovou dietu smícháme s 1,5 kelímkem od pomazánkového másla bezlepkové mouky - př. Jizerka a vypracujeme těsto, které necháme min. 1 hodinu odpočinout v ledničce) kyselá marmeláda 4 bílky 3 polévkové lžíce cukru



POSTUP

Těsto vyválíme a pomocí dortové formy (nebo jiného kulatého a ostrého okraje) z něj vykrojíme kolo. Těsto musí být vyváleno silnější, je velmi jemné a lehce se rozpadá. Takto udělaná kola (pokud použijeme dortovou formu, budeme mít ze základní dávky těsta cca 3 koláče) dáme na pečícím papíře upéci. Po upečení je necháme vychladnout.

Na vychladlé korpusy namažeme marmeládu. Je lepší použít kyselejší (nejlépe se hodí domácí rybízová). Pak se výborně snoubí sladká chuť koláče s kyselou marmeládou.

Na marmeládu navrstvíme bílky ušlehané s cukrem do tuhé pěny. Celý tento koláč dáme do trouby "sušit", aby nám bílek pěkně zezlátnul.

Autorka: Kasandra008

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie