Infolinka 541 212 450

Bezlepkový štrúdl

INGREDIENCE

1,5 kelímku bezlepkové Jizerky 1 kelímek pomazánkového másla jablka



POSTUP
Z 1,5 kelímku bezlepkové Jizerky a 1 kelímku pomazánkového másla vypracujeme těsto a dáme na 20 - 30 minut odpočinout do lednice (to je strašně důležité, jinak nepůjde vyválet).
Mezitím si připravíme jablka.
S těstem pracujeme jako s klasickým, jen musíme být při vyvalování opatrnější. Ale jde to krásně. Je lepší, když si na plech přenesete vyválený plát a teprve potom plníte náplní. Při přenášení se hotový štrůdl může potrhat. Povrch potřu vajíčkem.
Z tohoto množství jsou dva štrůdly.

Autorka: Petra Bartošíková

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.1x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie