Dva kousky: 80 g mouky Jizerky 50 ml mléka 1 vejce 20 g rýžové mouky 18 g cukru krupice 15 g másla 5 g droždí špetka soli
Dva kousky: 80 g mouky Jizerky 50 ml mléka 1 vejce 20 g rýžové mouky 18 g cukru krupice 15 g másla 5 g droždí špetka soli
Část mléka ohřejeme, přidáme cukr a kvasnice a necháme vzejít kvásek.
V míse smícháme mouky, špetku soli, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, mléko a kvásek. Těsto necháme asi 20 min odpočinout.
Pak rozdělíme a vyválíme hady, které namotáme na skleničku omotanou alobalem. Na sklence rozválíme, potřeme bílkem rozšlehaným s trochou mléka a obalíme ve směsi cukru a skořice, cukru s ořechy, kokosem...
Pečeme při 180 st. do růžova.
Autorka: Jana Leitnerová