Infolinka 541 212 450

Bezlepkový trdelník

INGREDIENCE

Dva kousky: 80 g mouky Jizerky 50 ml mléka 1 vejce 20 g rýžové mouky 18 g cukru krupice 15 g másla 5 g droždí špetka soli



POSTUP

Část mléka ohřejeme, přidáme cukr a kvasnice a necháme vzejít kvásek.

V míse smícháme mouky, špetku soli, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, mléko a kvásek. Těsto necháme asi 20 min odpočinout.

Pak rozdělíme a vyválíme hady, které namotáme na skleničku omotanou alobalem. Na sklence rozválíme, potřeme bílkem rozšlehaným s trochou mléka a obalíme ve směsi cukru a skořice, cukru s ořechy, kokosem...

Pečeme při 180 st. do růžova.

Autorka: Jana Leitnerová‎

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

2.7x
(Hodnotilo 53 lidí)

Kategorie