Infolinka 541 212 450

Bramborová velikonoční nádivka do formiček (mufinů)

INGREDIENCE

550 g brambor (varný typ B nebo C) 225 g bezlepkové mouky (např. samokypřící Doves Far) 120 g tvrdého sýra nastrouhaného (např. gouda) 100 g bezlepkové slaniny nebo uzeného masa (na proužky či kostičky nakrájené) 100 ml mléka 80 ml olivového oleje 2 vejce 1 svazek pažitky a petrželky, mohou být i spařené kopřivy nebo popenec (nasekané) 1 polévková lžíce bramborového škrobu 3 lžičky vinného kamene nebo bezl. kypřícího prášku (pokud používáte samokypř. mouku stačí 1,5 lžičky) sůl pepř dle chuti



POSTUP
  1. Nejdříve si dozlatova opečeme slaninu nebo uzené maso. Oloupeme brambory, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.
  2. Do mouky promíchané s kypřícím práškem, solí a pepřem přidáme slaninu, brambory, 2/3 sýra, bylinky a nakonec vejce prošlehaná s mlékem a olejem. Dobře promícháme.
  3. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto rozdělíme do důlků plechu na mufiny nebo do papírových košíčků (2 -3 na sobě, aby udržely těsto). Posypeme zbývajícím sýrem a dáme na 35 – 45 minut péct až zezlátnou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 24 lidí)

Kategorie