Infolinka 541 212 450

Dort Sachertorte - bez lepku

INGREDIENCE

6 žloutků 6 bílků 140 g změklého másla 130 g kvalitní 70% čokolády 110 g cukru moučky 110 g cukru krupice 100 g Doves Farm samokypřící 40 g Univerzální mouky na sladké pečeni Albert free from co nejkvalitnější meruňková marmeláda Poleva: 200 g cukru krupice 160 g čokolády 50-60% 125 ml vody



POSTUP

Změklé máslo vyšleháme s cukrem MOUČKA do pěny. Postupně přišleháme žloutky, jeden po druhém. Pak opatrně přidáme rozpuštěnou čokoládu (tu rozpustime ve vodní lázni a dáváme pozor, aby nádoba s čokoládou nebyla ponořená ve vodě). Na mikrovlnku zapomeňte, čokoláda potřebuje věnovat pozornost, aby byla hezky rovnoměrně rozpuštěná).

Do této směsi prosijeme mouky a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků a krupicového cukru. Pečeme v troubě při 175 stupních, dokud není špejle suchá. Necháme vychladnout.

Pak rozřízneme a pomažeme OHŘÁTOU meruňkovou marmeládou. Na kvalitě nešetřete, děláte sacher-torte, což je výjmečný dort ;-). Použila bych meruňkovou marmeládu buď od domácích prodejců nebo je výborná varianta marmelády bez přidaného cukru a to je marmeláda Rhaspodie de Fruit jen z ovoce. Pomažeme jí celý dort - i okraje. Necháme alespoň 1 hodinu zaschnout a pak polijeme čokoládovou  polevou.

Čokoládová poleva: Vodu svaříme s cukrem. Necháme na mírném prameni cca 10 minut probublávat a pak vložíme opatrně nalámanou čokoládu. Promícháváme do úplného rozpuštění. Chvilku necháme hmotu pracovat. Občas zkusíme, jestli už na vařečce tuhne, a pak najednou nalijeme na dort. Necháme při pokojové teplotě zaschnout.

Tento dort do ledničky nedáváme. Podáváme z ušlehanou šlehačkou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 30 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 13 lidí)

Kategorie