Infolinka 541 212 450

Dýňový chlebíček bez lepku a mléka

INGREDIENCE

200 g dýně hokkaido (rozvařené na pyré) 150 g třtinového cukru 70 g kukuřičné mouky 2 vejce hrst sušených dýňových semínek (nahrubo namletých) 50 ml oleje 50 g ořechů (nahrubo namletých) 40 g hladké plnotučné sojové mouky 25 g hrubé celozrnné pohankové mouky (vyrábí Šmajstrla) 1 prášek do pečiva 1 lžíce jablečné vlákniny hřebíček a badyán (2 lžičky ale klidně i více) 1/2 malé lžičky xantanu mletá skořice popřípadě i mletý zázvor



POSTUP

Dýňový chlebíček s vánočním nádechem

Inspirovala mě nabídka ve Starbucks, tak jsem ho vyzkoušela upéct bezlepkový a povedlo se!

V agnlických receptech se objevuje i mletý zázvor, to by také mohlo být zajímavé, kvůli dětem jsem se to bála otestovat.

Dýni pokrájejte na malé kostky a nechte s trochou vody dusit. Poté vodu slijte a dýni rozmixujte na pyré. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte olej a pak i ostatní suroviny. Těsto dejte do vymazané formy a pečte v předehřáté troubě na 160 °C půl hodiny.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie