Infolinka 541 212 450

Hraběnčiny řezy - bez lepku

INGREDIENCE

Těsto: 450 g bezlepkové mouky doves samokypřící 250 g másla 4 žloutky 110 g třtinového cukru 1/2 kypřícího prášku do pečiva 2 špetky soli Náplň: 1 kg jablek 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr 2 lžičky citronové šťávy sníh ze 4 bílků 80 g třtinového cukru



POSTUP

Jablka oloupeme, nastrouháme a pokapeme citronem.

Mouku s práškem do pečiva prosijeme do mísy. Přidáme sůl, žloutky, cukr a máslo. Ze surovin vypracujeme pružné těsto. Těsto si rozdělíme na dva díly. Menší díl zatím uložíme do mrazáku. Větší díl vyválíme a vyválené těsto položíme na plech vyložený pečícím papírem.

Z bílků a třtinového cukru si ušleháme sníh.

Na připravené těsto dáme nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem. Na jablka pak dáme sníh z bílků a navrch nastrouháme druhý díl těsta.

Řezy pečeme v předehřáté troubě asi 20 - 30 minut  při 180 °C.

Autorka: Jana Bartková

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie