Infolinka 541 212 450

Hraběnčiny řezy - bez lepku

INGREDIENCE

3 pěkná, středně velká jablka 250 g mouky Doves Farm samokypřící 100 g Hery 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 75 g třtinového cukru 3 lžíce cukru moučka strouhaná citrónové kůra(asi z 1/2 citrónu) špetka skořice cukr dle kyselosti jablek



POSTUP

Dělala jsem a zveřejňuji 1/2 dávku do koláčové formy o průměru 26 cm.

Do mísy nasypeme mouku, třtinový cukr, přidáme žloutky, citrónovou kůru a nastrouháme Heru. Zpracujeme v těsto.

2/3 těsta vtlačíme do koláčové formy a zbylou 1/3 na chvilku vložíme do mrazáku. Nastrouháme jablka (klidně i se šlupkou), zasypeme třtinovým cukrem (množství není uvedeno v receptu, dala jsem od oka, záleží na jablkách) a skořicí.

Ušleháme si do polotuha sníh z bílků a ke konci přidáváme postupně 3 polévkové lžíce cukru moučka. Sníh díky tomu bude pevnější. Sníh naneseme na jablka, která dosladíme dle vlastní chuti. Na sníh nastrouháme zbylou 1/3 těsta a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 cca 35 minut (do zrůžovění). Po rokrájení je koláč velmi křehký, ale korpus krásně vlhký od jablek.

Dobrou chuť

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 20 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 20 lidí)

Kategorie