3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek rostlinného mléka 1 hrnek cukru 125 g rostlinného tuku na pečení 2 lžíce vanilkového pudingového prášku 1 kypřící prášek do pečiva oloupané a na čtvrtky nakrájené hrušky (lze i jiné ovoce)
3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek rostlinného mléka 1 hrnek cukru 125 g rostlinného tuku na pečení 2 lžíce vanilkového pudingového prášku 1 kypřící prášek do pečiva oloupané a na čtvrtky nakrájené hrušky (lze i jiné ovoce)
Vyšší plech si vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.
Cukr přidáme do rozpuštěného tuku a mléka. Nalijeme do mísy s moukou, smíchanou s práškem na pečení a vanilkovým pudinkem. Vše zpracujeme do hladkého těsta.
Těsto nalijeme na plech a poklademe hruškami (nebo jiným ovocem).
Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. do zlatova.