Infolinka 541 212 450

Hruškový hrníčkový koláč bez vajec a mléka

INGREDIENCE

3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek rostlinného mléka 1 hrnek cukru 125 g rostlinného tuku na pečení 2 lžíce vanilkového pudingového prášku 1 kypřící prášek do pečiva oloupané a na čtvrtky nakrájené hrušky (lze i jiné ovoce)



POSTUP

Vyšší plech si vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.

Cukr přidáme do rozpuštěného tuku a mléka. Nalijeme do mísy s moukou, smíchanou s práškem na pečení a vanilkovým pudinkem. Vše zpracujeme do hladkého těsta.

Těsto nalijeme na plech a poklademe hruškami (nebo jiným ovocem).

Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. do zlatova.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 44 lidí)

Kategorie