Infolinka 541 212 450

Indická polévka z červené čočky - bez alergenů

INGREDIENCE

1 l zeleninového vývaru nebo vody 1 větší brambora na kostky 150 g červené čočky loupané půlené 100 g červené cibule na větší kostky 100 g řapíkatého celeru na kostky 50 g mrkve na kolečka 50 g rajčatového protlaku 50 g čerstvého nastrouhaného zázvoru 4 lžíce olivového oleje 1 lžíce kari 2 stroužky česneku čerstvý koriandr jemně nasekaný chilli paprička (nemusí být) 1 kostka zeleninového bujónu Würzl mořská sůl



POSTUP
  1. Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor a koření. Krátce orestujte.
  2. Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.
  3. Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypte červenou čočku. Krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.
  4. Polévku podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie