Infolinka 541 212 450

Jablečno-skořicové bezlepkové bábovičky

INGREDIENCE

2 hrníčky bezlepkové mouky Schar Universal 1 hrníček jemně nastrouhaných jablek 1/2 hrníčku sekaných lískových ořechů 1/2 hrníčku jablečného džusu nebo mléka 1/4 hrníčku třtinového cukru 1/4 hrníčku bílého jogurtu 2 vajíčka a 1 bílek 4 lžíce slunečnicového oleje (lze nahradit i olivovým, s ne příliš ostrou chutí) 2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku 1,5 lžičky skořice 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1/4 lžičky sody hnědý cukr a skořice na obalování báboviček zakysaná smetana k podávání (není nutné, ale je to dobré :)



POSTUP

Troubu předehřejte na 180 °C.  V míse smíchejte bezlepkovou mouku, kypřicí prášek, sodu, třtinový cukr a skořici. Přidejte prošlehaná vejce, jogurt, jablečný džus nebo mléko, olej a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhaná jablka a lískové ořechy a opět důkladně promíchejte.

Formu na muffiny nebo bábovičky (např. silikonové z Tchibo) vyložte papírovými formičkami (silikonové netřeba) a plňte do cca 3/4.

Pečte 20 - 30 min. Ještě horké obalujte ve směsi třtinového cukru a skořice. Podávejte se zakysanou smetanou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie