Infolinka 541 212 450

Knedlíky s mrkví a bylinkami - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Pro 2 osoby: 1 velký škrobnatý brambor cca 250 g 1 velká mrkev cca 150 g 1 polévková lžíce Hrašky pikant nebo na zahušťování rozmíchaná ve 3 polévkových lžících teplé vody rohlík či houska o váze alespoň 50 g (bez lepku, mléka a vajec) nakrájený na centimetrové kostičky hrst posekané pažitky nebo petrželky sůl



POSTUP

1. Syrový brambor a syrovou mrkev oškrábeme a nastrouháme do misky na jemné slzy. Přidáme nasekané bylinky a nakrájené pečivo. Osolíme. Do hrnce si dáme vařit vodu.

2. Ve skleničce rozmícháme lžíci Hrašky ve třech lžících teplé vody.

3. K nastrouhané zeleninové směsi s pečivem přidáme rozmíchanou Hrašku a podle chuti dosolíme. Pokud se nám směs zdá málo vlhká, přidáme ještě trochu vody.

4. Mokrou rukou tvarujeme PEVNÉ  kulaté knedlíčky o průměru cca 3 - 4 cm (utahujeme v dlani). Knedlíčky vaříme ve vroucí vodě cca 4 minuty.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 20 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie