Infolinka 541 212 450

Bezlepkový mazanec z pekárny

INGREDIENCE

350 g bezlepkové mouky (já použila Jizerku) 300 ml mléka 85 g cukru 70 g rozinek nebo kandovaného ovoce 50 g nasekaných ořechů 50 g rozpuštěného másla 1 celé vejce 2 polévkové lžíce oleje šťáva z 1/2 citrónu špetka soli 13 g čerstvého droždí (nebo polovina sáčku sušeného) kůra z jednoho citrónu



POSTUP

Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, olej, rozpuštěné máslo, citr. šťávu a vejce. Přidáme cukr, sůl a droždí. Potom přidáme bezlepkovou mouku smíchanou s citr. kůrou.

Pekárnu navolíme na program "gluten free". Přibližně po 10ti minutách hnětení přidáme kandované ovoce, rozinky a ořechy.

Autorka: Kasandra008

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 71 lidí)

Kategorie