Infolinka 541 212 450

Metro dezert - bez lepku

INGREDIENCE

Korpus: 250 ml šlehačky 180 g cukru moučka 3 vajíčka 100 g rýžové hladké mouky 100 g Schäer mix C 50 g kukuřičné hladké mouky 1 lžíce jemně strouhaného kokosu (nemusí být) 2 lžičky prášku do pečiva špetka soli Krém: 180 - 200 g másla cukr moučka podle chuti trochu rumu Na dokončení: 2 balení fondán dr.Oetker 1 poleva tmavá dr.Oetker



POSTUP

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, mouky a prášek do pečiva, případně kokos. Nakonec sníh z bílků. Kdyby těsto bylo příliš hutné, přidáme lžíci vody. Kdyby naopak bylo moc řídké, přidáme lžíci rýžové mouky.

Nalijeme do vymazané a vysypané menší obdélníkové nebo čtvercové formy a pečeme při cca 175 stupních.

Krém: vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, přidáme trochu rumu.

Po vychladnutí nařežeme na menší obdélníky. Pomažeme všechny dlouhé strany krémem, zabalíme do rozváleného a nakrájeného fondánu a konce smočíme v polevě. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

2.9x
(Hodnotilo 40 lidí)

Kategorie