Infolinka 541 212 450

Bezlepkové muffiny se sýrem cottage

INGREDIENCE

225 g sýru cottage bez příchuti 4 větší vajíčka 150 g mletých loupaných mandlí bez slupky 100 g bezlepkové mouky Schar Universal 100 g sušených rajčat okapaných 75 g parmezánu, nastrouhaného 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje (ale lze použít i lněný, olivový apod.) 1 čajová lžička bezlepkového prášku do pečiva několik snítek tymiánu (bez stonku) nebo lžička sušeného není nutné solit můžete také přidat sekanou pažitku, nať jarní cibulky nebo pár kapek citronové šťávy



POSTUP

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formu na muffiny dobře vymažte nebo pečte v silikonových formičkách. Mám bohužel zkušenost, že papírové formičky se přilepí a nejdou moc sundat.

Ve větší míse smíchejte sýr cottage s bezlepkovou moukou, mletými mandlemi, rajčaty, práškem do pečiva a většinou parmezánu a tymiánu. Přidejte olej, vajíčka a lžíci vody a promíchejte.

Směs plňte lžící do vymazané formy na muffiny nebo formičky a posypejte zbylým parmezánem a tymiánem. Pečte cca 30 - 35 minut dozlatova.

Jsou vynikajíci ještě teplé, s sebou na cesty i jako oběd.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 20 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie