Na perníkové placky: 400 g směsi Bake and Cake (Adveni) + na podsypání 170 g bezlaktózového másla nebo Stelly 150 g třtinového cukru 2 celá vejce 50 g karobové mouky (Adveni) 2 lžíce tmavého medu 1 lžíce perníkového koření bez lepku 2 lžičky jedlé sody špetka soli případně na doředění těsta bezlaktózové či rostlinné mléko Na ořechovou krustu: 300 g nahrubo posekaných vlašských nebo jiných ořechů 120 g bezlaktózového másla nebo Stelly 50 g třtinového cukru 3 lžíce medu Na promazání: 250 ml bezlaktózového mléka 200 g pikantní marmelády (rybízová nebo višňová) 150 g bezlaktózového másla pokojové teploty 5 lžic bezlaktózového mléka smíchaných se dvěmi lžícemi Tuzemáku 4 lžíce cukru moučka 1 sáček vanilkového pudinku bez lepku 1 lusk pravé vanilky (nemusí být) Tuzemák a bezlaktózové mléko na provlhčení korpusu + meruňkový nebo rybízový džem