Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jestli se jedná o potravinovou alergii, pokud jsou výsledky IgE i IgA v normě a hodnoty IgG jsou: Kravské mléko-IgG=1,476, gluten/gliadin-IGG=1,834, kasein-IgG=2,446, ovalbumin-IgG=1,923.Eosinofily 5,8%, jinak vše ostatní v normě. Celiakie byla imunologicky vyloučena. Původně jsem byla odeslána na alergologii kvůli potížím po konzumaci mléka a mléčných výrobků (křeče v břiše). Z krve byla zjištěna jen eosinofilie (18%), vše ostatní v normě, sono břicha také v normě. Po vyloučení mléka ze stravy potíže ustoupily, eosinofily klesly po 1 měsíci na 5,8%. Po požití např. chleba či rohlíku nemívám obtíže, stejně tak např. po pečivu z vajíček (např. piškotová roláda). Jedná se tedy o potravinovou alergii? Mohu jíst potraviny, které mi nečiní obtíže? Proč jsou tedy hodnoty protilátek zvýšené, pokud nemám problémy po požití těchto potravin? Omlouvám se za mnoho dotazů najednou a předem děkuji.
Dotaz 1751
31. 1. 2008
Alergie na potraviny
Irma Macháčová
Související dotazy v poradně
5 měsíční dítě, hleny ve stolici, zvrací sražené mléko. Může jít o ABKM?
ABKM, průjmy žilky ve stolici
Akné a užívání proteinů
Alergeny v doplňcích stravy s vitamíny a vyrážka během jejich užívání
Související články
Produkty, které pomáhají
143 Kč před slevou
95 Kč
skladem
Porovnat
369 Kč před slevou
254 Kč
poslední kusy
Porovnat
749 Kč před slevou
649 Kč
skladem
Porovnat