Odpověď na dotaz

Iva Urbánková:

Dobrý den,
mám problém s potravinovou alergií na pšenici, oves, kukuřici, sezam. semínko a pohanku (mimo jiné), a nevím co mohu jíst. Mám zkušenost s bezlepkovou dietou, ale tyto výrobky obsahují vždy alespoň jednu z těchto surovin. Jsem kuchařka,s teplým jídlem nemám problém, ale po zbytek dne jsem zatím odkázaná jen na rýžové sušenky RACIO. Prosím, poradíte mi? Děkuji Vám.

Odpověď:

Dobrý den, mimo rýži a rýžové výrobky byste mohla jíst výrobky ze žitné mouky. Vzhledem k tomu, že ale udáváte polyvalentí alergie, je jistě vhodné vyšeření u alergologa. Z literatury Vám mohu
doporučit k přečtení knihu primáře Fukse "Kuchařka pro alergiky, Alergie se skrývá v jídle a pití"

MUDr. Tomáš Rohovský

Podobné:  Potravinová alergie

Datum vložení dotazu:  21.04.2006

Předchozí dotaz  |  Následující dotaz

Položit nový dotaz

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...