úvod Proalergiky.cz > Poradna > Pozitivní gliadin

Odpověď na dotaz

Pozitivní gliadin

Petr:

Byl mi zjisten pozitivní Gliadin, mohu potraviny s lepkem ci nikoliv? Gliadin se uvadi jako 50% lepku .. jak to mam chapat? diky

Odpověď:
Mgr. Michal Závacký

Dobrý den, Petře,


z vašeho dotazu bohužel není patrné, jaké konkrétní testování jste podstoupil. "Pozitivní gliadin" je obecná informace, ze které vyplývá jen to, že máte v těle zřejmě zvýšenou hladinu nějakých protilátek proti gliadinu. Čili možná jste na tuto látku přecitlivělý. Doptejte se na to nejlépe lékaře, který vám toto testování provedl. 


V každém případě gliadin je skutečně jednou z bílkovin přítomných v pšeničném lepku, tím pádem i ve všech výrobcích z pšenice. 


Držíme palce,


Michal, ProAlergiky.cz

Podobné:  Potravinová alergie

Datum vložení dotazu:  13.06.2019

Předchozí dotaz  |  Následující dotaz

Položit nový dotaz

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Poradna 589 odpovědí

Poslední dotaz: Dobrý den.Moje sedmiletá vnučka se osypala (zřejmě po tuňáku v konzervě)celé tělíčko ,drobná krupice,teplota vyskočila na 38 stupňů,otekly ručičky...

Zobrazit poradnu