hovězí maso z vývaru 4 - 5 rajčat 1 balení pasírovaných rajčat rýžová smetana, popř. sojová 0,5 hrníčku Jizerky 2 cibule olej nebo sádlo 5 kuliček nového koření 5 hřebíčků 3 bobkové listy třtinový cukr sůl
hovězí maso z vývaru 4 - 5 rajčat 1 balení pasírovaných rajčat rýžová smetana, popř. sojová 0,5 hrníčku Jizerky 2 cibule olej nebo sádlo 5 kuliček nového koření 5 hřebíčků 3 bobkové listy třtinový cukr sůl
Připravíme si cibulový základ, přidáme Jizerku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček. Za velmi častého míchání vaříme - alespoň 15 minut. Protože se Jizerka tak dobře nerozváří, přelijte přes cedník. Přidejte pasírovaná rajčata a k tomu čerstvá, na úplně malinké kousky. Vařte a míchejte, dokud se rajčata nerozvaří. Nakonec přidejte sůl, karamel ze třtinového cukru a rýžovou smetanu. Omajda je ještě lepší než lepková. :-)