Infolinka 541 212 450

Rychlá zimní fazolová polévka - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

500 - 750 ml horké vody (jak chcete mít polévku hustou?) 1 konzerva bílých pečených fazolí v rajčatové omáčce (italské potraviny, skvělou seženete i v Lidlu apod.) 1 velký brambor (cca 150 g) oloupaný a nesekaný na drobné kostičky 1/2 středně menší cukety na kostičky 3 lžíce sekaných konzervovaných rajčat 2 lžíce řepkového oleje 1/2 kostičky zeleninového bujónu Alnatura nebo Würzel 4 snítky čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného 1/2 lžičky drceného kmínu sůl na dochucení



POSTUP

Ve varné konvici dáme vařit vodu. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme brambory a cuketu. Za stálého míchání 2 - 3 minuty osmažíme, přisypeme koření, zamícháme. Přilijeme obsah fazolové konzervy, přidáme rajčata, promícháme.

Do směsi rozdrobíme bujón a přilijeme horkou vodou z konvice, promícháme. Stáhneme plamen asi na třetinu a necháme polévku provařit cca 10 minut nebo až budou kostičky brambor uvařeny doměkka. Případně dosolíme.

Super příloha parmazánové bulky.

Autorka: Radka Vrzalová: https://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie