Infolinka 541 212 450

Sýrová pečená brambora s domácí tatarskou omáčkou

INGREDIENCE

velké brambory uvařené vcelku se slupkou kvalitní prosciutto (pršut) kvalitní sýr - parmazán nebo podobný (např. Gran Moravia) majonéza nakládané okurky cibule sladká paprika česnek



POSTUP

Brambory: Uvařené brambory nakrojíme do poloviny na drobné plátky (vznikne ježek, opatrně ať nedokrojíme až do konce). Do plátku vložíme prosciutto, opepříme a zasypeme sýrem. Dáme pod gril, nebo jinak zapečeme do křupava.

Tip: K uvaření velkých brambor vcelku se slupkou doporučuji použít tlakový hrnec :).

Tatarská omáčka: Nastrouháme nakládané okurky, cibuli a česnek, vmícháme do majonézy a dochutíme paprikou. Milovníci ostrého mohou přidat trochu mletého chilli.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 20 min

Hodnocení

Kategorie