Infolinka 541 212 450

Vaječná tlačenka

INGREDIENCE

6 vajec uvařených natvrdo 200 g šunkového salámu 200 g majonézy / sojanézy sterilovaná okurka sterilovaná kápie pórek plnotučná hořčice sůl pepř ocet cukr nálev z okurek a kápie 2 sáčky želatiny na vaječnou tlačenku (př. Labeta)



POSTUP

Vajíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky, stejně tak i šunkový salám, sterilované okurky, kápii a na půlkolečka nakrájený pórek. Přidáme majonézu, nebo sojanézu a 1 až 2 lžíce plnotučné hořčice, osolíme, opepříme.

Do hrnečku vsypeme dva sáčky želatiny, přidáme asi 1 dcl vody a necháme nabobtnat.

Z laku na okurky, octu, cukru a vody připravíme ½ litru nálevu, který zahřejeme zhruba na 60 °C a rozpustíme v něm nabobtnalou želatinu.

Takto připravený nálev vlijeme do připravené směsi vajíček a ostatních ingrediencí, důkladně promícháme, příp. dochutíme. Vlijeme do připravené formy a dáme do chladničky ztuhnout – nejlépe přes noc.

Já používám buď formu na sekanou, srnční hřbet, lze i do bábovkové apod. Formu si předem vyložím igelitovým sáčkem, či potravinovou fólií, aby se mi vaječná tlačenka lépe vyklápěla.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie