úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové dukátové buchtičky

Bezlepkové dukátové buchtičky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Sladká jídla
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Buchtičky:
320 - 360 g bezlepkové mouky Schar Universal
250 ml mléka
50 g rozpuštěného zchladlého másla + cca 50-70 g na obalení buchet
50 g cukru
2 žloutky
1 sáček sušeného droždí
citronová kůra z 1 citronu
citronová šťáva z 1/2 citronu
sůl

máslo a rum na potření

Vanilkový krém:
750  ml mléka
6 žloutků
60 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce rumu (nepovinné!)

Postup přípravy:

V mléce rozpustíme cukr, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.

Pak přidáme žloutky, sůl, citronovou šťávu, olej, bezlepkovou mouku a citronovou kůru z dobře omytého citrónu. Vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále (bezlepkovou moukou) utvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme rovnoměrné kousky. Tvoříme kuličky, které naskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Každou kuličku obalíme v rozpuštněném másle, aby se nelepily k sobě.

Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a rumem (cca 2 lžíce). Podáváme s vanilkovým krémem.

Krém: Svařte mléko, rozpůlený vanilkový lusk a polovinu cukru a nechte na vypnuté plotýnce čtvrt hodiny louhovat; pak přeceďte. Žloutky rozmíchejte se zbytkem cukru a postupně k nim zašlehejte polovinu horkého mléka. Zbytek mléka znovu zahřejte a za stálého míchání přilévejte žloutkovou směs. Míchejte na mírném ohni deset minut, aby krém zhoustl jako řídký pudink. Pozor, nesmí se vařit! Dochuťte rumem.

Autor: krysarr

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte