úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové kváskové lívance

Bezlepkové kváskové lívance

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Bezlepkový kvásek (já jsem dělala z Schär Mix it) - postup lze najít zde na portálu
75g mouky Schär Mix B
75g vody

950 ml mléka
300 g mouky Schär Mix B
200 g mouky Schär Mix it
3 vejce
60 g cukru moučka
50 g rýžové mouky hladké
50 g kukuřičné mouky polohrubé
1 kávová lžička guarové gumy
3 špetky soli

olej na smažení
Postup přípravy:

Z bezlepkového kvásku odebereme 2 polévkové lžíce (cca 100 g), k tomu přidáme 75 g vody a kvásek v ní rozmícháme. Poté přidáme 75 g mouky Schär Mix B a zamícháme. Vznikne směs konzistencí podobná kvásku.

Tuto směs přikryjeme fólií nebo zabalíme do igelitového sáčku a dáme zhruba na 12 hodin na teplé místo kvasit.

Po 12 hodinách smícháme mouky, guarovou moučku, cukr a sůl. K tomu přidáme rozkvašený kvásek, mléko a pořádně promícháme.

Tuto směs necháme kynout 1,5 - 2 hodiny.

Po vykynutí přidáme vejce, znovu zamícháme a necháme kynout cca 20 minut v troubě na 30 °C.

Z vykynutého těsta smažíme lívance na rozpáleném oleji buď na lívanečníku nebo těsto odebíráme lžící a smažíme na normální pánvi (můj případ).

Hotové lívance jsem nechala chvíli položené na ubrousku, který odsál přebytečný tuk.

Poté servírujeme dle chuti - lze konzumovat jen tak, posypané skořicovým cukrem nebo namazané povidly a ozdobené kopečkem zakysané smetany či tvarohu.

Lívance jsou dobré i druhý den - lze je chvíli ohřát v mikrovlnné troubě.

 

Autor: Ciperka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...