úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové kváskové lívance

Bezlepkové kváskové lívance

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Bezlepkový kvásek (já jsem dělala z Schär Mix it) - postup lze najít zde na portálu
75g mouky Schär Mix B
75g vody

950 ml mléka
300 g mouky Schär Mix B
200 g mouky Schär Mix it
3 vejce
60 g cukru moučka
50 g rýžové mouky hladké
50 g kukuřičné mouky polohrubé
1 kávová lžička guarové gumy
3 špetky soli

olej na smažení
Postup přípravy:

Z bezlepkového kvásku odebereme 2 polévkové lžíce (cca 100 g), k tomu přidáme 75 g vody a kvásek v ní rozmícháme. Poté přidáme 75 g mouky Schär Mix B a zamícháme. Vznikne směs konzistencí podobná kvásku.

Tuto směs přikryjeme fólií nebo zabalíme do igelitového sáčku a dáme zhruba na 12 hodin na teplé místo kvasit.

Po 12 hodinách smícháme mouky, guarovou moučku, cukr a sůl. K tomu přidáme rozkvašený kvásek, mléko a pořádně promícháme.

Tuto směs necháme kynout 1,5 - 2 hodiny.

Po vykynutí přidáme vejce, znovu zamícháme a necháme kynout cca 20 minut v troubě na 30 °C.

Z vykynutého těsta smažíme lívance na rozpáleném oleji buď na lívanečníku nebo těsto odebíráme lžící a smažíme na normální pánvi (můj případ).

Hotové lívance jsem nechala chvíli položené na ubrousku, který odsál přebytečný tuk.

Poté servírujeme dle chuti - lze konzumovat jen tak, posypané skořicovým cukrem nebo namazané povidly a ozdobené kopečkem zakysané smetany či tvarohu.

Lívance jsou dobré i druhý den - lze je chvíli ohřát v mikrovlnné troubě.

 

Autor: Ciperka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte